Menu Sluiten

Kmo Portefeuille Opleidingen


Kmo portefeuille opleidingen

Informatie over kmo-portefeuille opleidingen.

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je als ondernemer financiele steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviezen voor bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor jouw bedrijf.

De kmo portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. De procedure om je aan te melden en een subsidieverzoeken in te dienen voor het volkgen van opleidingen of het verkrijgen van advies is eenvoudig.

De samenwerking tussen alle relevante innovatieactoren waaronder bedrijven, kennisinstellingen, onderzoeksinstituten moest leiden tot versterking van bestaande competenties en verhoging van het innovatievermogen bij de Vlaamse kmo bedrijven.

De kmo portefeuille is een steunmaatregel die ondernemers een financiele tegemoetkoming geeft als ze opleiding of advies aankopen bij een geregistreerde dienstverlener.

Om de subsidie aan te vragen, dient u online een aanvraag in en stort u vervolgens een bedrag in uw elektronische kmo portefeuille.

De Vlaamse overheid vult dat bedrag aan met subsidies. Daarmee kunt u de dienstverlener betalen voor de geleverde diensten.

Elke kmo krijgt subsidies om opleidingen en advies bij geregistreerde dienstverleners aan te kopen.

Een kmo kan via de kmo portefeuille van Agentschap Innoveren en Ondernemen, bekend onder de afkorting VLAIO, een subsidie bekomen voor bepaalde externe opleidingen of advies bij geregistreerde dienstverleners. Kleine ondernemingen krijgen 30 procent subsidie tot een maximum van 7.500 euro op jaarbasis.

Middelgrote ondernemingen krijgen 20 procent subsidie, eveneens tot een maximum van 7.500 euro op jaarbasis.

Met de kmo portefeuille kan de kostprijs van opleidingen, bij een geregistreerde dienstverlener, gevolgd door de werkende in een onderneming gesubsidieerd worden.

Elke opleiding moet bijdragen tot het verbeteren van het huidige of het toekomstig functioneren van het bedrijf en gericht zijn op de kernprocessen van de onderneming.

Afstandsleren of e-learningformules komen enkel in aanmerking indien er ook een contact voorzien is met de lesgever.

Voor elke opleiding moet een gepersonaliseerd vormingsattest worden uitgereikt en moet de opleidingsverstrekker een aanwezigheidslijst bijhouden.

Info over kmo portefeuille opleidingen

Het domein van Kmo portefeuille opleidingen

Wat zijn de voorwaarden voor subsidie via kmo portefeuille opleidingen.

Je onderneming is een kmo volgens de Europese kmo definitie of je beoefent een vrij beroep aan.

Bovendien dient je onderneming een aanvaardbare rechtsvorm te hebben.

Je vestiging dient in het Vlaams gewest te liggen en de medewerkers dienen ook op die locatie effectief aan de slag te zijn.

Je onderneming dient actief te zijn in de prive sector en een eventuele participatie van de overheid dient minder dan 25 procent te zijn.

Tenslotte dient je bedrijf een aanvaardbare hoofdactiviteit te hebben.

Het onderricht, gevolgd door de medewerkers in de onderneming dat uitsluitend of hoofdzakelijk gericht is op het verbeteren van het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren van de onderneming en gericht is op de kernprocessen van de onderneming.

De opleiding draagt bij tot de versterking, groei of transformatie van de onderneming in Vlaanderen.

Meer info over kmo portefeuille opleidingen nu op beboost.be.

Tags

Bijscholen Online Marketing | Internet Kmo-portefeuille | Kmo Portefeuille Opleidingen Internet | Kmo Portefeuille Opleidingen | Kmo Portefeuille | Kmo-portefeuille Digitale Opleidingen | Kmo-portefeuill |