Menu Sluiten

Google Analytics Advies


Google analytics advies

Informatie over Google Analytics Advies

Google Analytics is een oneindige bron van informatie.

Google Analytics is een meetinstrument van Google om allerlei resultaten uit je website te analyseren. Het vormt dus een oneindige bron van informatie. Complexe vragen krijgen een glashelder antwoord op basis van je webstatistieken. Zo kan je heel wat info verzamelen over je bezoekers.

Om het meeste uit Google Analytics te halen, moet u beginnen met het ontwikkelen van doelen.

Het hebben van doelen is essentieel voor het meten van uw succes, en u kan doelen gebruiken om uw marketing te sturen.

Deze helpen u te begrijpen hoe uw bezoekers omgaan met uw website. U kan de doelentool gebruiken om uw meest winstgevende kanalen te identificeren.

Naast de doelen van uw website, moet u ook overwegen om aangepaste filters, segmenten en dimensies toe te voegen. U moet ook vertrouwd raken met alle statistieken en dimensies die bij Google Analytics horen, omdat ze u helpen diepere inzichten te verkrijgen.

Door correct Google Analytics advies te krijgen, leer je uit statistieken van het verleden en kan je een boost geven aan je toekomstige online marketing.

Een gespecialiseerd SEO bedrijf monitort daarentegen wel honderden websites en weet dus perfect wat werkt en niet.

Veel bedrijven bekijken wel hun webstatistieken, maar weten er geen relevante info uit te halen. Ze zien enkel hun eigen cijfers, maar hebben geen ijkpunt ter vergelijking.

Ingrijpende veranderingen in Google Analytics.

Google Analytics, het meest gebruikte analyseprogramma sinds 2012 verandert ingrijpend. De nieuwe norm en sterk gewijzigde manier van meten is nu GA4 of Google Analytics 4. Dit heeft gevolgen voor de wijze waarop je website wordt gemeten.

Het vroegere meten van pageviews wijzigt naar meten van events.

De meeste digitale marketeers maken de code van hun website te ingewikkeld om gedetailleerde resultaten te krijgen. Ze lopen hierdoor het risico dat hun site crasht door te rommelen met hun code. Daarom is het essentieel om een tool als Google Tag Manager te gebruiken, waarmee het beheren van je tags een fluitje van een cent is.

U moet ook dubbele tracking vermijden, wat gebeurt wanneer u hetzelfde tracking script op verschillende paginas gebruikt.

Dit verstoort je statistieken. Om dit probleem te vermijden, filtert u de gegevens die niet relevant zijn voor uw bedrijfsdoelstellingen.

Naast filters moet je ook de meldingstab gebruiken om meer te weten te komen over je bezoekers. U moet bijvoorbeeld het IP adres van uw bezoekers weten, zodat u dit kunt gebruiken om aangepaste segmenten te maken.

U kant deze informatie gebruiken om uw doelgroep te targeten via de functie Google voegt product toe.

Ten slotte moet u op de hoogte zijn van het bouncepercentage van uw site. Deze laatste kan uw verkoop maken of breken. Dit betekent dat u op de hoogte moet zijn van het percentage bezoekers dat uw site verlaat zonder iets te kopen.

Hoewel dit misschien voor de hand ligt, moet u niet vergeten dat het aantal bekeken paginas niet de belangrijkste metriek is. Als u uw bouncepercentage negeert, brengt u uw conversiepercentages in gevaar en vernietigt u uw analytics.

In plaats van te vertrouwen op deze metriek om je succes te meten, moet je andere metrieken gebruiken, zoals het conversiepercentage en UX.

Op deze manier kan u zich richten op de belangrijkste statistieken en uiteindelijk uw zakelijke doelen bereiken.

Naast de page view metrics, moet je ook kijken naar de overige categorie. Deze categorie bevat specifieke nichegroepen en stelt u in staat om betere gegevens over uw bezoekers te verzamelen. Daarnaast kunt u de categorie overige ook gebruiken om aangepaste segmenten te maken. Als je intern verkeer hebt, moet je dit niet opnemen in je analytics.

Dit is een belangrijke metric om te begrijpen en te implementeren. Het helpt u de conversiepercentages en UX van uw website te verbeteren.

De andere categorieen kunnen zeer nuttig zijn.

De categorie overige is een nichegroep. Dit type gebruikersgroep zal meer interesse hebben in producten of diensten die gerelateerd zijn aan specifieke niches.

De categorie Overige is specifieker dan de andere.

Verwaarloos het tabblad Meldingen in Analytics niet. Met de juiste gegevens kunt u betere beslissingen nemen.

Het is een goed idee om de activiteit van gebruikers op verschillende apparaten bij te houden. Door apparaat en locatie bij te houden, kan u beter begrijpen waar mensen naar op zoek zijn.

Daarnaast kunt u ook Google Analytics Advice gebruiken om een beter inzicht te krijgen in uw publiek. U kan zelfs het meldingentabblad gebruiken om te zien welke apparaten het populairst zijn en welke niet.

U moet ervoor zorgen dat u de nieuwste versie van Google Analytics op uw website installeert.

Info over google analytics advies

Gegevens over Google analytics advies

Advies en opleiding in Google Analytics.

Het is belangrijk om irrelevante gegevens uit Analytics te filteren. Hieronder vallen bezoekers die een product niet hebben gekocht, en bezoekers die uw website alleen hebben bezocht om het te bekijken.

De andere categorie is de meest specifieke.

Affiniteitscategorieen geven u informatie over hoeveel mensen uw site hebben bezocht. Door bepaalde IP adressen uit te sluiten, vermijdt u dat u uw Analytics rapporten kunt saboteren. U moet ook secundaire dimensies gebruiken. Veel van deze zullen u helpen bij het analyseren van het verkeer en de conversiepercentages van uw website.

Een ander belangrijk aspect van Google Analytics is de meldingstab.

Dit is de plaats waar u kan controleren wat mensen aan het doen zijn. Dit is vooral belangrijk als u probeert om meer uit uw analytics te halen. Het gedrag van een enkele bezoeker kan de hele prestatie van uw website beinvloeden. Als u intern verkeer volgt, wilt u dit uitsluiten van uw analytics.

Als de gegevens te beperkt zijn, kunt u waardevolle verkoopgegevens mislopen.

Google Analytics is een handige tool om inzicht te krijgen in je prestaties. Maar voor wie er minder ervaring mee heeft, kan het nogal complex overkomen.

Meer info over google analytics advies nu op beboost.be.

Tags

Analyseren Webstatistieken | Google Analytics Advies | Google Analytics Antwoorden | Google Analytics Begrijpen | Google Analytics Cijfers | Google Analytics In De Toekomst | Google Analytics Informatie |